Nacionalni program Živjeti zdravo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Prve javnozdravstvene aktivnosti u sklopu Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“, sufinanciranog sredstvima iz Europskog socijalng fonda, održane su u Dubrovačko-neretvanskoj županiji 9. - 11. 6. 2018.

 

Šetnja HODANJEM DO ZDRAVLJA održana je u subotu 9. 6. 2018. Početak šetnje bio je u Uvali Lapad ispred Hotela Kompas, koja je nastavljena Šetalištem Nika i Meda Pucića, Ulicom Ivana pl. Zajca, Orsanom do igrališta Pomorsko-tehničke škole. Uz organizatore Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatski zavod za javno zdravstvo te potporu Grada Dubrovnika, provedbu ove aktivnosti pomogli su članovi Udruge Škola trčanja Dubrovnik i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik.

Javnozdravstvna aktivnost Hodanjem do zdravlja redovito će se održavati od jeseni 2018. Koordinatorica ove aktivnosti je Ana Alamat, koja će pružati stručno vodstvo tijekom hodanja.

Istog dana 9. 6. 2018. u Metkoviću je održana javnozdravstvena akcija VOLONTERI U PARKU u dječjem parku kraj DZ Metković. Organizatori su bili Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatski zavod za javno zdravstvo uz potporu Grada Metkovića, a realizaciju aktivnosti pomogli su GD Crvenog križa Metković i DZ Metković.

I ova aktivnost Volonteri u parku redovito će se održavati u Metkoviću od jeseni 2018., a  koordinatorica ove aktivnosti je kineziologinja Vedrana Mordžin.

 

Dana 11. 6. 2018. u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika održana je Konferencija "Živjeti zdravo". Organizatori su bili Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatski zavod za javno zdravstvo uz potporu Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.

Cilj konferencije bio je predstaviti lokalne primjere dobre prakse u promicanju zdravlja, potaknuti osnaživanje postojećih te povezati dionike u  budućim projektima i aktivnostima promicanja zdravlja. Sudionike konferencije pozdravile su zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije Žaklina Marević i zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić. U ime ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije nazočne je pozdravila županijska koordinatorica za provedbu Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ Ankica Džono Boban, voditeljica Službe za promicanje zdravlja u Zavodu.

Program Konferencije Živjeti zdravo u Dubrovniku

Pogledajte galeriju slika.